Możesz zdradzić gdzie w najbliższym czasie będziemy mogli usłyszeć Twoje zwrotki?
W najbliższym czasie raczej nie usłyszycie mnie na żadnych nowych produkcjach...
Jak to być z jednej strony hypemanem i przyjacielem Peji, a z drugiej jego podopiecznym? Czy są jakieś różnice między Peją, którego znasz z koncertów, wypraw i życia codziennego, a Peją wydawcą?
Dla mnie osobiście nie ma żadnych różnic miedzy Rychem, którego znam z życia codziennego i koncertów, a Rychem, który wydaje moją produkcje!
Co byśmy nie robili, pamiętamy o tym, że przede wszystkim jesteśmy przyjaciółmi i na to nic nie powinno wpłynąć!
Wiadomo, że wydawanie płyt, granie koncertów czy życie prywatne to różniące się od siebie aspekty życia i każde z nich wymaga innych zachowań, ale podstawa zawsze jest ta sama i jest nią człowiek, którego znamy.
Co robisz na co dzień, gdy nie jesteś w trasie? Opisz zwykły dzień Gandziora.
Budzę się przeważnie miedzy 10 a 11, jem pierwsze śniadanie, które składa się z płatków, mleka i dodatków. Włączam kompa i odpalam muzę i w zależności od tego, co muszę zrobić albo zostaje przed kompem albo wykonuję różne czynności typowo domowe, które każdy w swoim domu musi zrobić. Potem jem drugie śniadanie i idę na trening, z którego też różnie kończę w zależności od potrzeb...
A popołudnia są mega różne, bo przeważnie nie mam żadnych planów i przemieszczam się swobodnie nie związany żadnymi zobowiązaniami. Wieczorem też nie mam stałych zajęć, więc organizuję sobie czas luźno robiąc różne rzeczy czy to sam czy z kumplami...
Jak podoba Ci się odbiór „GWP”? Możesz zdradzić w jakim nakładzie się do tej chwili sprzedała?
Jestem zadowolony z odbioru i opinii na temat mojej płyty, bo słyszę bardzo dużo pozytywnych głosów.
Ludzie często podchodzą i mówią że nie spodziewali się takiej poprawy i są mile zaskoczeni progresem jaki osiągnąłem i takie opinie naprawdę dają mi satysfakcje, bo są to często ludzie, którzy nie mieli dobrego zdania o mnie i mojej twórczości. Znaczy to, że udało mi się przekonać nawet tych nieprzekonanych, a to jest dla mnie sukces. A nakład w jakim się sprzedała do tej pory jest mi nieznany i dowiem się pod koniec września.
W poprzednim wywiadzie dla nas mówiłeś, że PC park to Ty i Glon. Glon powrócił z gościnną zwrotką na Reedukacji, w kwietniu pojawiła się zapowiedź projektu Glona i Hirassa jako „Blajstar” i dograł się do utworu na Twojej płycie. Czy słuchacze pamiętający „Jestem stąd” doczekają się kolejnych waszych wspólnych tracków, może płyty?
Słuchacze z pewnością doczekają się produkcji od Glona i Hirasa, a i nasz wspólny projekt napewno kiedyś ujrzy światło dzienne...ale nie wiadomo nic o terminach żadnych z tych projektów.
Co można ostatnio usłyszeć w Twoich głośnikach? Jakie produkcje zza oceanu, jak i naszej sceny poleciłbyś?
Ja ostatnimi czasy słuchałem różnych produkcji zarówno starszych klasyków z lat 90tych takich jak np. A+ Latch key child czy Nine ze swoimi świetnymi płytami Nine Livez i Cloud nine, ale tego drugiego pana mam też świeższe produkcje, które polecam. Z nowości sprawdziłem ostatnio nowy Wu Tang Clan " Dirty Weapons" który powrócił ze starym brzmieniem, z którego słynęli w latach 90 tych, więc polecam tą płytę każdemu kto wielbił ich za charakterystyczne bity ze wstawkami z filmów karate. Z nowych rzeczy przesłuchałem też Ghostface "Ghostfunk", którego polecam wszystkim lubiącym brzmienie Funky. A także Pete Rocka z Smif and Wessun "Manumental" i jest to również dobra płyta oczywicie. A z polskich produkcji nie słuchałem nic , ale polecam wszystkim całą poznańską scenę jak i Gorące Wersy Płoną hehe
Do jakich utworów z płyty możemy spodziewać się teledysków?
Nakręciłem już obrazek do kawałka z Antkiem pod tytułem " Lepiej nie pytaj" oraz kończe zdjęcia do singlowego kawałka pod tytułem " Ganda na Blokach". Oba te klipy pojawią jeden po drugim we wrześniu oraz w październiku. W planach mam jeszce zrobić klip do dwoch lub trzech kawałków...
Planujesz trasę koncertową, czy może płytę będziesz promował przy okazji koncertów Slums Attack?
Skupiłem się na współpracy z SLU, więc i swoją promocję koncertową planuję na trasie z chłopakami mamy tego na prawdę dużo i będzie, co robić. Także zapraszam wszystkich zainteresowanych na nasze koncerty w Polsce i na świecie.
Pozdrawiam wszystkim zajaranych i dziękuję, że poświecili kawałek swojego czasu na przeczytanie tego krótkiego wywiadu. Pozdro pyski:)
_________________ Ten flow Cię wciąga jak powietrzna trąba
A prawda na gardłach kłamców to anakonda
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum